Putin POMOGAO SANDRI MODELSICI DA NASLEDI 23 MILIJARDE DOLARA

08/06/2022 15:39
Scandal novine

IVAN VUČIĆEVIĆ/PRINTSCREEN YOUTUBE

Meljničenkovi i Vladimir Putin

Putin pomogao bogatašici srpskog porekla

Kako SCANDAL! saznaje, bivša modelsica Sandra Meljničenko spasla je svog muža Andreja sigurnog bankrota!

Putin posalovno sarađuje sa Andrejem Meljničenkovim

Naime, ruski milijarder Andrej Meljničenko se 8. marta ove godine, na svoj 50. rođendan, penzionisao i kompletnu imovinu, kao i firme prepisao na svoju suprugu Sandru. Time je Sandra postala najbogatija srpkinja u istoriji naše zemlje jer je nasledila čak 18 milijardi dolara, na koliko je Andrejevo bogatstvo bilo procenjeno prošle godine.

Međutim, prema novim podacima sa Forbsove liste, imovina poznatog Rusa sada vredi oko 23 milijarde dolara. Inače, Meljničenko je trebalo da proslavi 50. rođendan 8. marta, međutim, velika rođendanska žurka je otkazana zbog stanja u Ukrajini. Ipak, porodica je privatnim avionom boing 737 sa slovom A, 5. marta iz Dubaija otputovala u Tanzaniju. Avion je sleteo nadomak planinskog kompleksa Kilimandžaro gde se u tom trenutku nalazila njihova baza, a ti podaci su dostupni i proverljivi uz pomoć aplikacije Flight Radar.

Scandal portal

Sandra MeljničenkoPRINTSCREEN YOUTUBE

U tom trenutku Andrej Meljničenko je znao da će Evropska unija uvesti sankcije svim osobama koje su na ovaj ili onaj način bliske Kremlju, pa je sa svojim advokatima sklopio dogovor da podnese ostavku, te da se penzioniše, a da celokupnu imovinu, tačnije 90 procenata udela u kompaniji koja posluje u Švajcarskoj, na Kipru i Bermudama nasledi njegova žena Sandra koja je inače bila prva u liniji nasledstva, i u slučaju da se njemu nešto desi.

Kada je postala vlasnica svega, Sandra nije imala nikakvih problema jer poseduje hrvatski pasoš i kao državljanka Evropske unije, ne podleže sankcijama, pa je njegova firma koja prodaje i proizvodi đubrivo nastavila s radom bez prepreka. Inače, Ujedinjene nacije su objavile da firma Andreja Meljničenka, koja je sada u Sandrinom vlasništvu, pokriva čak 10 odsto potražnje za mineralnim đubrivom u svetu.

OBOGATIO SE PRE DVE DECENIJE!

Sandrin muž Andrej obogatio se pre dve decenije nakon raspada Sovjetskog saveza. On je tada pokrenuo MDM banku, ali ona u vreme vladavine Borisa Jeljcina nije bila dovoljno jaka da otkupi određeni broj privatnih firmi. Tada se Andrej upustio u rizik i otkupio firme koje su se bavile prodajom mineralnog đubriva, što se brzo ispostavilo kao odličan potez. Naime, ubrzo je dospeo na osmo mesto na listi najbogatijih ljudi u Rusiji.

Scandal portal

Vladimir PutinPRINTSCREEN YOUTUBE

VEZE SA PUTINOM

Kako prenose svetski mediji, Andrej Meljničenko je, navodno, bio na sastanku koji je Vladimir Putin održao neposredno pred vojnu operaciju koja se sprovodi na Ukrajinu. Tada je i saznao da će doći do sankcija, te je na vreme reagovao i sve prepisao na Sandru. Inače, njih dvoje imaju i registrovanu firmu u Švajcarskim Alpima, u mondenskom zimovalištu. Andrej je rođen u Belorusiji, majka mu je Ukrajinka, a on se otvoreno zalagao za mir.

Kupite novi SCANDAL!

Još iz kategorije