ŽIVOTNA PRIČA Dragane Katić: Popović me NIJE HTEO U GRANDU, rekli su mu da sam DEBELA!

31/07/2022 11:58
Scandal novine

IVAN VUČIĆEVIĆ

Dragana Katić

Dragana Katić važi za jedno od naših najpoznatijih TV lica!

Godinama uspešno vodi zabavni program, kolege u njoj vide uzor i često joj traže savete, a ovo je njena životna priča…

Scandal novine

NISAM PRAVA BEOGRAĐANKA

– Moji roditelji nisu iz Beograda, pa se može reći da nisam prava Beograđanka, ali sam se rodila ovde, davne 1965. godine 2. avgusta u Narodnom frontu. Moja mama se zvala Milija, a otac Dragić. Kratko sam živela u Karađorđevoj ulici, tu sam i proslavila prvi rođendan, a onda smo se preselili u Dalmatinsku da bismo na kraju prešli na Karaburmu. Tamo sam praktično odrasla iako sam rođena u krugu dvojke, a sticajem okolnosti i danas živim na Karaburmi.

MISLILA SAM DA MI JE TATA STROG!

– Moje detinjstvo je bilo božanstveno. Imala sam patrijarhalno vaspitanje kakvo je tada vladalo u celoj zemlji. Prosto smo svi bili vaspitani po nekom klišeu, postojale su vrednosti koje su morale da se poštuju. Ja sam dugo mislila da je moj otac strog čovek jer je bio zaista glava porodice, ali je u suštini bio popustljiv. Naravno, trebalo je da prođu neke godine da ja to shvatim. Mama je bila zadužena za strah i brigu, a otac za kontrolu… Nastojao je da uvek može da se hvali mnome, zvao me je moja mala… Mama me je pak uvek zvala Dragana, jer je to bila njena želja. Trebalo je da se zovem Ilinka jer sam rođena na Svetog Iliju, to je bila želja kumova, međutim, mama je rekla ne! Ona je želela da se zovem Dragana.

NISAM BILA DOBRO DETE, HTELA SAM DA BUDEM U CENTRU PAŽNJE

– Moja mama je uvek govorila da postoji razlika između živog deteta i nevaspitanog deteta, a ja sam bila vrlo živa. Tako da nisam bila dobra, ali sam bila vaspitana! Nedavno sam našla ugovor sa ženom koja me je čuvala, to je moralo tada da se overi u sudu. Bila sam u šoku da je to uopšte postojalo, ali videla sam da su se menjale žene, nisu mogle sve da me podnesu. baš sam bila živa, imala sam istraživački duh, a kao jedinica i Lavica, morala sam da budem u centru pažnje. Sa sedam godina sam znala da ću se baviti javnim poslom, prosto sam znala. Prvo sma mislila da ću se baviti glumom i tako sam i krenula. Imali smo rođake na Slaviji, oni su me čuvali jedno vreme. Moja tetka Dana je razvijala te veštine kod mene, pa sam sa njenim sinom Tonijem izvodila imitacije uz harmoniku. Prva moja imitacija bila je Olivera Katarina. Svi su morali da mi tapšu i da me hvale!

Dragana Katić: Na početku moje karijere Brena nije nikad htela da mi bude gost

Scandal portal

NIKAD MI NIJE BILO DOSADNO

– Iako sam bila jedinica, nije mi nikad to smetalo. Uvek sam skupljala neko društvo oko sebe, uvek sam bila u nekoj ekipi, kao neki ovan predvodnik. Baš smo bili svi kreativni jer nismo imali igračke. Inače sam bila odličan đak, ali su mi uvek poklanjali ocenu iz matematike. Nastavnik fizike me je jako voleo, a kako je brzo bilo jasno da neću moći da pevam, bila sam zadužena za razglasnu stanicu koja je postojala u školi i služila je za obaveštenja i priredbe. Taj nastavnik fizike me je zvao Ceca Bojković, kaže on meni: Ti govoriš kao Ceca Bojković! Ja nisam videla tu sličnost, ali on me je tako zvao…

ZA MENE SU LJUBAVI ODUVEK BILE FATALNE

– Sve moje ljubavi su bile fatalne. Još u petom razredu sam svojoj najboljoj drugarici Olji, koja mi je sada kuma, rekla da mi se sviđa dečko koji ima 21 godinu. Džaba je ona meni objašnjavala da je to nemoguće… Imala sam i neku ljubav u osnovnoj školi, ali to je bilo ono da te pita preko najboljeg druga Hoćeš da furamo! Furanje je bilo da šetaš po Karaburmi i da budeš ispred robne kuće Beograd koja je tada bila centar zbivanja i da slušaš ploče!

UVEK SAM SE LEPO OBLAČILA

– Kao mala sam bila astmatičar. Vodili su me redovno na neke kontrole kod lekara, imala sam sjajnu doktorku na Dedinju i ona je takođe obeležila moje detinjstvo jer je obeležila moju bolest kao nešto prolazno… Tada sam prvi put videla kako prava dama izgleda! I uvek sam želela da budem lepa, a mama me je stalno utopljavala. Uz to sam bila i debeljuškasta jer sam zbog astme primala određene terapije. Tek u prvom razredu gimnazije sam rešila da oslabim. Međutim, nisam mogla da nosim levis 501. Svakako sam imala cilj da uđem u te farmerke, ali je postojao i jedan dečko, mislila sam da će me voleti ako budem mršavija…

Scandal portal

POBEGLA SAM SA ENGLESKOG NA RADIO BEOGRAD!

– U jednom periodu školovanja, imala sam nekih 13 godina, roditelji su me upisali na engleski, međutim, ja sam čula da je Radio Beograd raspisao konkurs za voditelja i ja sam pobegla sa tog engleskog, otišla sam na radio i polagala sam prijemni za taj konkurs kod izvesne Anite. Nešto sam morala da pročitam, pa da improvizujem, i dok sam ja to čitala, ušao je u prostoriju Bata Miladinović i čuo me. Rekao je odmah: Pošalji ovu malu kod mene! Tog dana sam ostala kod njega do uveče, a mamu sam slagala da moram da ostanem na engleskom. Naravno, položila sam prijemni i prvi nastup sam imala za Dan pobede. Kad sam rekla mami šta sam uradila, ona je bila očajna! Samo je ponavljala da moram da se školujem i da batalim glumu i radio! A ja sam bila ili to da radim ili da crknem! Tri meseca sam išla na te probe, tata me je podržavao, a mama nije mogla da prihvati moj izbor.

PRVI NASTUP IMALA SAM ISPRED SKUPŠTINE

– Ne sećam se toga, samo znam da su sa mnom u grupi bili Sonja Savić i Bule Goncić, oni su bili stariji od mene, a govorili smo rodoljubive stihove jer je priredba bila za Dan pobede, međutim, nisam se ja tada nešto posebno istakla i kasnije sam morala da se usmerim na nešto konkretno. Mama je bila besna što se time uopšte bavim, ali me je svakako pitala šta ću da upišem i ja sam joj rekla da postoji smer kultura i informisanje i spiker voditelj programa! I mama mi kaže: Pa da li si ti normalna? Pa šta ćeš posle! To ne dolazi u obzir! Ja to da dozvolim neću! Međutim, za taj smer je postojalo jedno odeljenje u Srbiji i ja sam ga naravno upisala jer nije postojala šansa da me iko, pa ni mama, ubedi da se predomislim!

DUGO SU MI BRANILI DA IZLAZIM

– Moj prvi kasni izlazak bio je za maturu. Sećam se da me je tata vozio, šila sam haljinu od satena, imala sam čipkane rukavice… Slavili smo u Košutnjaku i to mi je ostalo u sećanju kao neki prvi izlazak jer sam u odnosu na svoje vršnjake imala baš ograničen izlazak. Uvek sam se vadila na vannastavne aktivnosti koje sam pohađala da bih negde ostala malo duže. Bila sam mnogo ambiciozna i samo sam želela da se osamostalim.

PROFESOR BESEDNIŠTVA ME JE ZVAO PRITISAK

– Kad god smo radili vežbe za besedništvo, a mene je mrzelo to da radim jer sam ja to uveliko savladala, profesor mi kaže: Izvolite, a ja njemu: Jao, nešto me tako šunuo pritisak! Ne mogu danas! I onda on kaže: Pritisak, može li danas?! Inače, moja profesorka proučavanja književnog dela je rekla da treba da upišem književnost, a drugi profesor je navijao da upišem dramsku akademiju, čak je hteo da me sprema za prijemni. Ali kad sam to rekla roditeljima, mama je našla kompromis i prelomila da to bude književnost i nikako nije bila za to da probam akademiju. Tako sam ja upisala srpskohrvatski jezik sa gramatikom, međutim, već sam ja krenula da se muvam i da radim. Bila sam narator, sve po potrebi, devojka za sve… A kad sam prošla konkurs na RTV Beograd, to me je odvuklo od fakulteta.

Scandal portal

NEDELJNO POPODNE RTV BEOGRAD

– Jovan Pavliček je u to vreme vodio Nedeljno popodne i on je pročitao javni konkurs… Vojkan Milenković je tada bio urednik zabavnog programa… Sećam se da je trebalo da pošaljemo fotografije i kratke biografije, pa su oni rešavali ko će proći. Tada sam imala 20 godina… Sa drugaricom sam izabrala fotografiju i rukom sam napisala biografiju. Sad mi se deca čude, kažu mi: Ma da li zezaš, rukom si pisala?! I napišem ja sve što sam radila i zaista sam imala bogat CV i posle nekog perioda sam dobila poziv i obaveštenje da sam ušla u izbor onih koji će doći na audiciju. Tata je bio presrećan, a mama očajna! Ali ja sam otišla i čuveni sportski snimatelj TV Beograd Blagoje Topličić bio je za kamerom, a u žiriju su bili Vojkan Milenković, Jovan Ristić i Dejan Petrović, ne znam da li je bio još neko. Sedela sam u studiju, čitala sam jednu vest, potom jednu priču, a onda sam morala da sve to prepričam gledajući u kameru. I ja to odradim, imala sam tremu, ali je to nekako prošlo… Sećam se da je za mene zalegao Dejan Petrović jer je na prvi pogled bio oduševljen mojom dikcijom i akcentologijom, ali i time na koji način sam pogledala u kameru i kako sam sve odradila. On je presudio i tada su me primili.

OSTALA SAM U ŠOKU KAD SU MI TRAŽILI DA SKINEM NAUSNICE!

– Na jednom od prvih snimanja kostimografkinja mi je prišla i zamolila me da skinem nausnice zbog kojih me ne snimaju u prvom planu! I ja u šoku! Kao šta su nausnice! Pojma nisam imala šta mi kaže, a ona mi priča diskretno: Pa kao te dlačice… I onda me je kostimografkinja vodila kod svoje kozmetičarke…

NE SEĆAM SE KAD SU POČELI DA ME PREPOZNAJU NA ULICI!

– Nisam obraćala pažnju da li sam postala poznata. Meni je jako bilo bitno da ostvarim svoje snove jer sam sve svoje najbliže gušila svojim željama! Najbitnije mi je bilo da njih oduševim. Ali mama je i dalje bila protiv jer je videla da odustajem od fakulteta, ali i da sam počela da zarađujem… Tada se ozbiljno zarađivalo! Moj prvi honorar je bio uh! A uvek sam volela da trošim, mnogo sam izlazila, Beograd je bio baš živ… Svi smo se znali, Beograd je funkcionisao među dve ili tri hiljade ljudi. Išla sam u Taš Klub, a kad mi izađe ime Dobrodošla Dragana, onda si uspeo u životu! Zatim, Šumatovac, Radović, Busić… Tu smo se svi skupljali! To je bilo normalno da se tamo ostaje posle posla!

VOLELE SU ME I ŽENE I MUŠKARCI, NIJE IM SMETALA MOJA POPULARNOST

– Nisam imala nikad probleme sa ženama, a ni sa muškarcima iz prostog razloga što sam ja bila nekako čudna. Karijera mi je bila mnogo važna, nisam obraćala pažnju na muškarce. Bilo mi je bitno da se sama sebi dopadnem, da budem samostalna. I danas se družim sa istim krugom ljudi kao i kada sam počinjala da radim.

PRE GRANDA NISAM ZNALA NI BRENU, NI POPOVIĆA

– Dok sam bila u RTV Beograd, nikad nisam imala priliku da sarađujem sa Brenom i Sašom Popovićem. Samo smo se znali privatno, ali baš površno… Doći do Brene i do Čolića da ti dođu u emisiju, nije bilo lako, a nije ni danas. Tek kasnije kad sam bila afirmisani voditelj…

BISER SA LETA NA ADI!

– Kada se završio prvi ciklus emisije Leto na Adi, imali smo koktel i to je bio moj prvi koktel u životu. Tu je bilo i malo kuče Nede Ukraden koje se stalno vrtelo i malo, malo je bilo kod mene. I ja sad stojim, držim čašu, sva srećna na svom prvom koktelu u životu, međutim, prilazi meni Neda Ukraden i pita: Izvinite, gde je onaj mali cuko, a ja sa sve čašom kažem: Izvinite, ali ja njega ne poznajem! Nisam imala pojma da je cuko u Bosni pas! I tada sam dobila nadimak cuko!

Scandal portal

OSUDILI SU ME JER SAM RODILA DECU VANBRAČNO!

– Kada sam rešila da rodim decu vanbračno, nije to tad bilo baš fino prihvaćeno! Dala sam intervju tim povodom , a tada su u modi bili telegrami podrške, ali sam rekla da ne očekujem nikakvu podršku, a da li sam bila hrabra ili luda, vreme će pokazati! Otac moje dece i ja smo se stalno sretali, bili smo u istom društvu, izlazili smo na ista mesta, stalno smo se sretali… Pa smo se onda zabavljali, pa smo prekinuli, ali smo ponovo pokušali i desilo se šta se desilo. Ja sam zatrudnela, krenuli smo da živimo zajedno i ja sam shvatila da sam mnogo svoja i da to ne može da funkcioniše. On je sa decom nastavio da komunicira sve vreme, a mi smo se rastali civilizovano, bez afera i tajni. Tada sam prvi put iznela deo privatnog života jer su bile aktuelne emisije o samohranim majkama, ali ja nisam bila samohrana majka jer su mi pomagali roditelji. Imala sam tu slobodu da kažem mami i tati da hoću da rodim dete, ali bez muža, nisam odmah znala da nosim blizance. Nisam ja to svrstavala ni u ludost, ni u hrabrost, samo sam se vodila svojim odlukama. Sa 32 sam zatrudnela, a sad da mogu da vratim vreme, zatrudnela bih sa 18, pa da odrastamo zajedno.

ŽELELA SAM DA RODIM DEČAKA, A DOBILA SAM IH DVA!

– Sećam se da me je nešto žigalo i ja odem na ultrazvuk, požalim se doktoru, a on mi kaže: Pa normalno je da te žiga, ne bi se zvalo drugo stanje! Međutim, mene i dalje žiga i ja opet kod njega, a on: Au! I ja skočim sa kreveta, a on meni kaže: Draganče, dvojke! Ostala sam bez teksta! Jedino je moja drugarica Olja znala! Čekala me je sa tog ultrazvuka i ja joj kažem: Jao nećeš verovati! A ona meni: Šta je, dvojke?! Pitam ja: Kako znaš? I ona dobacuje: Kod tebe Katićka nikad ništa normalno! Normalne žene rađaju jedno dete, a ti dvoje! Meni je, verujte, nakon toga, sedam dana trebalo da dođem sebi, samo sam ćutala, pa sam tek onda rekla mami i tati da ću dobiti dva dečaka. Već tada sam rešila da neću biti sa ocem svoje dece, praktično sam sa svojim tatom bila u drugom stanju. On je bio zadužen da brine o meni! A kad su se rodili Boban i Bojan, baš sam bila uplašena. Ako jedan kine, odmah ih vodim kod lekara. Ali sada sam baš ponosna na njih. Jako su ambiciozni i vredni, i pametni… Ne što su moji, ali baš su savršeni! Jako sam ponosna na njih! Prenela sam im moralne kodekse koje su meni moji preneli, čestiti su i dobri momci i meni je to jako važno! Imamo iskren odnos, na tome sam mnogo radila, ali sve će mi reći, šta god da se desi. Znaju da sam im ja i vetar i leđa!

BILO MI JE BITNO DA MI DECA NE BUDU IDENTIČNA

– Pošto sam znala da nosim blizance, stalno sam zapitkivala doktora da li će biti isti! Samo sam ponavljala: Joj, samo da ne budu isti! Čak i kad sam se porodila carskim rezom, ulazi doktor i pita kao sam, a ja odmah pitam: Jesu isti?! I on kaže: Meni su isti! I evo sada su potpuno različiti, i po liku, i karakterno!

POSLE ŠEST MESECI SAM SE VRATILA NA POSAO!

– Nakon porođaja, vrlo brzo sam počela da radim! Da nisam, pitanje je šta bi bilo sa mojom karijerom. Ja sam jako odgovorna osoba, tako da sam negde znala da bih se potpuno posvetila samo deci. Ali, kako sam želela i karijeru, rešila sam da prekinem bolovanje i odmah sam počela da radim Marketing Ekspres!

Scandal portal

POSAO U GRANDU!

– Naše kolege Zorica Konjić i Munja su pričali sa Brenom i Sašom, koji su tada planirali da osnuju svoju produkciju. I oni su me i obavestili o tome, takođe su me predložili Saletu, ali je on rekao da je OK, ali i da svi pričaju kako sam mnogo debela od porođaja! Jedva ga je Zorica ubedila da me pozove, ali mi je naglasila da obučem minić, a preko nešto široko i dugo da Sale ne vidi da sam debela! I odem ja, obučem se kako mi je rekla Zorica… Našli smo se kod Saleta i njegove Suzane u kući. Dočekuju oni mene na vratima, a ja u bundi širokoj! I Saša kaže: Ajde da se skineš i ja se skinem, a on vikne: Jao što lažu! Svi su rekli da si mnogo debela! Super izgledaš! I tada smo započeli saradnju koja i danas traje.

ZADOVOLJNA SAM SVOJOM KARIJEROM

– Za 29 godina rada imala sam samo trudničko bolovanje. Išla sam iz projekta u projekat, nikad nisam imala problema… Bila sam tražena, uvek sam bila surovi profesionalac i zato su hteli baš mene da angažuju! Ali mene su roditelji naučili da nikada ne pljujem u bunar s kog vodu pijem… Tako da nisam nikad ni imala probleme jer sam se tako i postavila!

KAD NE RADIM, PIJEM KAFU I PUŠIM

– Moj slobodan dan je sasvim običan. Ili kuvam za sinove, ispraćam ih i dočekujem. Nekad izađem s drugaricom na ručak ili odem u teretanu, zatim idem u nabavku… Mada najviše volim da sedim na svojoj terasi ako je lepo vreme.

Kupite novi SCANDAL!

Još iz kategorije