ŽIVOTNA PRIČA Aleksandre Mladenović: Ne stidim se što sam sa sela, brat i ja smo često išli sa mamom i tatom na njivu

26/06/2022 12:00
Scandal novine

PRINTSCREEN INSTAGRAM

Aleksandra Mladenović

Samo za SCANDAL! pevačica Aleksandra Mladenović ispričala je svoju životnu priču! Kako je odrastala u Žitorađi, kakvi su joj bili školski dani, a prisetila se i prvih ljubavi!

KAO MALA, VOLELA SAM DA JEDEM PESAK

Kao beba sam bila jako mirna, tako mi je mama rekla, dok sam kao devojčica, bila veoma nestašna, mada nisu imali neke veće probleme sa mnom. Ono što pamtim kao jednu od tih dečjih ludorija bilo je to da sam jela pesak. Kada bi me tata pitao da li hoću da mi kupi čokoladu ili pesak, ja sam uvek govorila pesak. Verovatno mi je to bilo intersantno jer smo se kao mali igrali u blatu i pesku praveći torte. Bilo je puno dece u selu, svi smo se lepo družili, voleli smo da igramo fudbal. Kao devojčurak od 12, 13 godina obožavala sam da vozim skuter.

Scandal portal

Aleksandra MladenovićPRIVATNA ARHIVA

UMEM DA VOZIM TRAKTOR

Ne mogu da kažem da smo imali lak život. Radili smo porodično poljoprivredne poslove, brat i ja smo dosta pomagali roditeljima. Selo ko selo, ali se nikada nisam stidela toga. Tata se zaposlio, a zatim i mama, a ja sam vrlo rano počela da pevam, već sa nekih 11 godina. Brat je svirao, to i danas odlično radi, ali tada smo zajedno nastupali i mogu da kažem da nije bilo nimalo lako. Sve poljoprivredne poslove sam umela da radim, i da berem bostan i sve druge radove na njivi, čak sam i traktor vozila. Imali smo i stoku, ali za to je bio zadužen isključivo tata. Postizala sam sve da uskladim. Školske obaveze nisam zapostavljala i bila sam dobar učenik. Poslovi na njivi se uglavnom rade leti, pa smo se na raspustu tome posvećivali. U osnovnoj školi sam bila nestašna, bilo je naporno, učila sam sve napamet, pa sam dobijala dobre ocene, ali polaskom u srednju školu sam se smirila. Fokusirala sam se na pevanje, na nastupe i takmičenje.

Scandal portal

Aleksandra MladenovićPRIVATNA ARHIVA

KLINAČKI BEND, ATRAKCIJA U SELU

Moj prvi susret sa ozbiljnijim pevanjem bio je kad sam se prijavila na audiciju Zvezde juga gde sam osvojila prvo mesto, zatim sam se prijavila na Zvezdice granda i ušla u top deset, ali su iz nekog razloga prekinuli takmičenje. Nakon toga smo moj rođeni brat, jedan pevač, klavijaturista i ja osnovali bend. Imala sam jaku želju da se oprobam u tome, zapisivala sam tekstove pesama u sveske, čitala na probama, vežbala, pa smo ubrzo počeli da nastupamo po svadbama. Bili smo tada velika atrakcija u okolini, svi smo bili klinci, a tata nas je uvek pratio, svuda je išao sa nama. Bili smo presrećni kada smo zaradili prvi honorar, zarada se vremenom povećavala, pa smo delili sa roditeljima. Ne mogu da se setim našeg prvog nastupa jer je bilo baš davno, ali u sećanju mi je ostao prvi nastup sa audicije gde sam pevala pesmu Trula višnja od Cece.

Scandal portal

Aleksandra MladenovićPRIVATNA ARHIVA

ISPADALA SAM IZ TAKMIČENJA DOK NISAM UZELA STVAR U SVOJE RUKE

Kada sam 2012. ili 2013. ispala iz takmičenja Zvezde granda, pala sam u depresiju i jako loše sam se osećala. Tri godine sam se takmičila, pokušavala, trudila se i ništa nisam napravila. Svaki put sam ispadala iz takmičenja na korak do finala. Tada sam odlučila da se preselim u Beograd i sama odlučujem o tome kako ću dalje i šta ću da pevam. Do tada su se svi mešali, svi su znali bolje od mene kako treba i to mi je predstavljalo veliki teret. Nije mi bilo svejedno kada sam se preselila u Beograd, odjednom u velikom gradu… Bila sam jako uplašena i nesigurna. Mama je dosta vremena tada provodila sa mnom, a često su me posećivali i brat i snajka koji tada nisu imali decu, pa su stalno bili kod mene. Generalno sam bila u velikom strahu, ali sam odlučila da uspem i eto… Uspela sam.

BILO JE TEŠKO, NISAM UVEK IMALA DA JEDEM ŠTA MI SE JEDE

U tom periodu sam nastupala sa jednim orkestrom, uglavnom svakog petka, subote i nedelje. Iako sam tada bila u takmičenju, morala sam da nastupam kako bih mogla da isfinansiram sve što mi je potrebno, počevši od hrane i osnovnih životnih potreba, pa do stajlinga za Zvezde granda. Nije to bila neka prevelika cifra, ali mi je u tom trenutku bilo neophodno. Uspevala sam sebi da obezbedim sve što mi je potrebno, ali dešavalo se da u nekom momentu moram da kalkulišem. Nisam uvek mogla da priuštim nešto što mi se u tom momentu jede, jela sam ono što mi je mama donosila i spremala. Ne kažem da sada ne jedem tu hranu, ajvar na primer… Ali bilo sam prinuđena da jedem ono što imam.

VEROVALA SAM U SEBE, PA SU I GLASOVI ŽIRIJA DOLAZILI

Znala sam da je to što sam uradila ispravno i da sam donela dobru odluku kada sam se preselila u Beograd. Bilo mi je jako teško jer sam jako vezana za svoju porodicu, razmišljala sam o tome kako će oni da se nose sa celom situacijom, novinskim naslovima… Ali sam znala i da je dobro što sam se osamostalila i uzela stvari u svoje ruke. Odlučila sam da sama biram i pesme koje ću pevati i saradnike sa kojima ću da se spremam. Ozbiljno sam se pripremala, skoro u svakom krugu takmičenja sam dobijala po šest glasova žirija, pa sam shvatila da je to to. Verovala sam u sebe i na svaki nastup sam dolazila spremna. Jednom mi se desilo da sam imala visoku temperaturu i nisam bila zadovoljna jer nisam mogla da dam svoj maksimum. Taj ceo dan sam preplakala iščekujući da dođem na red.

ZADOVOLJNA SAM OSVOJENIM PETIM MESTOM

Na poslednjem takmičenju koje se održavalo u Sarajevu, osvojila sam peto mesto. Jako sam bila zadovoljna! Tri godine pre toga ispadala sam iz takmičenja pre samog finala. Posebno mi je drago što sam jedina od ženskih takmičarki koja je ušla u to super, super, super finale. Pobedu je odneo Ibro Bublin.

NISAM BUDALA DA SE DROGIRAM

Velika promena u životu mi se desila 2017. godine kada je moja pesma Ljubav ili ludilo postala hit. Te godine sam, što se kaže, stala na noge i počela da uživam u plodovima svog rada i truda. Pesma je jako dobro prošla, postala sam tražena i imala sam zakazane nastupe bukvalno svaki dan. Trudim se da ulažem u sebe i svoju porodicu, da pametno trošim novac, a ne da se glupiram, pravim budalu od sebe i bacam pare na alkohol ili neke nedozvoljene supstance.

Scandal portal

Aleksandra MladenovićPRIVATNA ARHIVA

BIVŠI MI JE BRANIO DA PEVAM

Moja prva ljubav je jedan momak koji je od mene stariji pet, šest godina. Bila sam mnogo zaljubljena u njega, to je bio cirkus. Mi smo kao bili u vezi, ali se nismo ni poljubili. Prvi poljubac mi se desio sa nekih 15 godina kada me je on nagovorio da se poljubimo, pa sam ja odmah nakon toga pobegla. Prvog zvaničnog dečka imala sam sa 17 godina. Sa njim sam bila u vezi tri godine, baš u vreme kada sam se takmičila. Preselila sam se, pa su počeli problemi, raskinuli smo jer mi je branio da se bavim pevanjem. Jednostavno, nije me podržavao u tome, i kada je dolazio sa mnom na takmičenje, svaki put je bio nervozan, pa je i meni stvarao dodatnu tenziju.

SVI SE LEPE ZA PEVAČICE

Dešavale su mi se tokom nastupa neke neprijatne situacije, ali ja se trudim da takve stvari što pre zaboravim. Nađe se ponekad neki pijani gost koji voli da pravi probleme, lupa čaše, flaše ili priđe da smara mene i muzičare. Meni kao mladoj devojci nije bilo lako da gledam takve gluposti, ali nikad se nisam plašila, tata je uvek išao sa mnom na nastupe i pazio me. Nije bilo prijatno, ali vremenom sam navikla i ojačala, pa je sada sve lakše. Posao pevača uopšte nije lak i mora da postoji velika ljubav prema muzici da bi se time bavio. Smatram da je pevačicama posebno teško, to su uglavnom lepe, zgodne devojke za koje se svi lepe.

ANDREANA ČEKIĆ ME JE PODRŽAVALA, A KARLEUŠA SABOTIRALA

Ogromnu podršku sam uvek imala od Andreane Čekić koju sam upoznala na takmičenju i koja je uvek bila uz mene. I kada sam ispala, bila mi je velika podrška. Takođe je uz mene bila i Vanja Mijatović. Sa članovima žirija nisam imala nekih problema, mada me je često kritikovala Jelena Karleuša kojoj se često nije dopadao moj stajling i izbor pesama. Nije imala zamerke na moje pevanje, ali je govorila da je to ruralno. U početku me je podržavala, ali je nakon petog kruga počela da me sabotira, ne znam iz kog razloga. Nazivala me je raznim imenima, pevaljka… Nisam sigurna, mislim da smo se jednom prilikom posle svega toga srele, javila se i to je to. Ja nemam razloga nju da mrzim. Imam pobednički duh i sve što radim, radim zbog sebe. Kod mene je tako, i kada je kraj, ja kažem da nije. Uporna sam, trudim se i borim, sama sam sebi obećala da ću uspeti i to mi je pošlo za rukom.

Kupite novi SCANDAL!

Još iz kategorije